Tarina meritähdestä

"Vanha mies käveli rannalla aamunkoitteessa
ja huomasi edellään kulkevan nuoren miehen,
joka poimi käteensä rannalla olevia meritähtiä ja
heitti ne takaisin mereen.

Vanhuksen saavutettua nuoren miehen hän kysyi tältä, miksi tämä teki näin. Nuori mies vastasi, että rannalle joutuneet meritähdet kuolisivat, mikäli ne jätettäisiin
makaamaan aamuaurinkoon.

”Rantahan jatkuu kilometreittäin ja meritähtiä on miljoonittain”,huomautti vanha mies. ”Mitä merkitystä työlläsi on?”. Nuori mies katsoi kädessään olevaa
meritähteä, heitti sen turvaan mereen ja totesi:
”On sillä merkitystä – juuri tälle meritähdelle”.

-kirjoittaja tuntematon-

Teksti kuvaa hyvin eläinsuojelutyötä. Se on usein juuri tuota, yksittäisten eläinyksilöiden auttamista. Vaikka eläinsuojelutyö tuntuu tässä maailmassa välillä niin toivottomalta, aina jokin asia edistyy. Jos yksikin eläin pelastuu suuremmalta kärsimykseltä, niin silloin työ on kannattanut.

Eläinsuojelutyössä tarvitaankin monenlaisia tekijöitä. Niitä, jotka pyrkivät vaikuttamaan lakeihin ja isoihin linjoihin, kokouksissa toimintaa suunnittelevia ja organisoivia sekä varojen hankkijoita, sijoituskoteja ja uuden kodin etsijöitä, valistustyön tekijöitä jne. Viranomaisten lisäksi tarvitaan myös vapaaehtoisia. Vapaaehtoistyön osuus maamme eläinsuojelukentällä on suuri.

Rovaniemen Seudun Eläinsuojeluyhdistys on yli satavuotias yhdistys. Taival on ollut aaltoliikettä, välillä hyvinkin vilkasta toimintaa, välillä hiljaiseloa. Mutta nyt on aika taas sen vilkkaan toiminnan!

Yhdistyksen kantava voima ovat sen jäsenet. Toimintaamme kustannetaan tällä hetkellä pääasiassa jäsenmaksujen varassa. Siksipä kutsumme juuri Sinua – tule mukaan! Jäseneksi liittyminen ja jäsenmaksut menee pääjärjestömme Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton eli SEYn kautta. Pelkkä rahallinenkin tuki jäsenmaksun kautta auttaa, vaikka sen aktiivisempaan toimintaan ei haluaisikaan tai ehtisi mukaan.

Ja sinä joka haluat tehdä jotain enemmän – tule aktiiviksi! Voimme järjestää erilaisia tapahtumia – keräyksiä, luentoja ja muita valistustapahtumia, leikkaus- ja sirutustapahtumia, loukutuksia, avustusten jakamisia yms. kun on niitä tekijöitä.

Jokainen eläin ansaitsee hänet, joka nakkaa meritähden mereen.

Rauhallista ja turvallista uutta vuotta 2019!
Rovaniemen Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:n puolesta
pj. Pirjo Pelkonen

Kotisivujen lisäksi löydät meidät facebookista nimellä Rovaniemen Seudun Eläinsuojeluyhdistys
Aktiivitoiminnasta kiinnostuneille on oma facebook-ryhmä RoiEsy aktiivit